Rehabilitering

Vi tar i mot hester som trenger rehabilitering eller ferie.

Bokshvile

For at hestene skal fungere optimalt er det viktig at de trives og ikke bor i et stresset miljø. Våre 40 boksplasser er fordelt i fem stallenheter. Da blir det færre mennesker og forbipasserende hester, noe som stresser mange hester. I tillegg så har nesten alle boksene vindu som kan åpnes så hestene får stå med hodet ut. Måten stallene er bygget opp er i seg selv et viktig verktøy når vi skal få hester på beina igjen. Trivsel er viktig for en rekonvalesent. Vi har også større beiteområder og store gresspaddocker.

Vibrasjonsgulv

Det vibrerende gulvet gjør underverker. Det stimulerer blodsirkulasjonen og er både masserende og muskeloppbyggende. Vi har erfart at sårheling går mye raskere, hevelser trekkes tilbake, musklene blir mer avspent. Tilløp til kolikk stopper vi ofte ved å sette hestene på gulvet.

Solarium

Solariumet bruker vi før og etter hestene skal ut og jobbe. Oppvarmede muskler tåler mer belastning og solariumet er spesielt nyttig i vinterhalvåret. Solariumet henger i vaskespiltet og gir hestene en god opplevelse når de vaskes. Man blir kald når man er våt, selv om sommeren når hesten oppholder seg i skyggen.